SAKARYA / KAYNARCA - Orhangazi Ortaokulu

LİSE TANITIM GEZİLERİ

May

Büyükkaynarca Mahallesi’nde bulunan cami, bölgedeki en eski Osmanlı eseridir. 1486 yılında, Fatih Sultan Mehmet Han’ın mimarlarından ve Sultan II. Beyazıt’ın kıssahanı; Muslihiddin Mustafa bin Cüneyd tarafından yaptırıldığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivi, 1767 numaralı defterde yer alan H. 902 (M.1486) tarihli vakfiyeden anlaşılmaktadır. Erken Osmanlı Dönemi Mimarisi özelliği olarak, çantı sistemiyle inşa edilmiş ender örneklerden biridir.

Şeyh Müslihiddin Camii  motiflerle süslenmiş, kirişler arası kütüklerle doldurulmuş, kütüklerin üzeri ince ve muntazam tahtalarla kaplanmıştır. İçten ve dıştan tamamen ahşap olan caminin temelleri taştır. Kadınlar mahfili U şeklinde olup cami dikdörtgen planlıdır. Ön cephede ve sağ cephede olmak üzere iki kapısı bulunuyor. Cami eski bir mezarlığın içinde bulunmaktadır.

May

Öyle bir marş ki; yazılmış olduğu için gurur duyulan, şükredilen, ancak bir daha yazılmasına gerek duyulmaması işin dua edilen, Türk Milletinin tarihini ve karakteristik özelliklerini 41 mısrada eksiksiz özetleyen bir marş.

İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasına renk katan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyoruz…

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”

May

Dönem sonu etkinliklerimiz arasında kermes olmazsa olmazımızdı. Kermes, kültürel zenginliktir, damak zevkidir, el emeğidir, serotonin hormonudur, okul aile birliklerine can suyudur.

Ock

Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında  Prof. Dr. Erol KARAKIRIK okulumuza ziyarette bulunmuş olup, öğrencilere Matematik ile Kodlama hakkında eğitim ve bilgi verdi.  Sayın hocamıza  çok teşekkür ederiz.

Ock

Farklı renkleri sevip, farklı renklere gönül versekte; BAYRAĞIMIZIN ALTINDA HEPİMİZ BİRİZ... Spor kardeşliktir. Spor  farklı olanı sevmektir, Spor Hoşgörüdür. Spor birlikte güzeldir... Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ock

Anlamlı öğrenmeye zemin hazırlamak, iletişim becerilerini güçlendirmek, araştıran ve sorgulayan öğrenciler yetiştirmek, öğrencilerin keşfetme ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla, Fen Bilgisi dersinde enerji dönüşümleri, esneklik potansiyel enerjinin kinetik ve çekim potansiyel enerjiye dönüşümü temalı deneyler yapılırken objektifimize takılan pozitif görüntüler… ‼️Uygun ortam sağlandığında öğrenemeyen öğrenci yoktur.‼️

Ock

Milli ve Manevi değerlerimizi yeni kuşaklara aktarma konulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi ile ilgili ilk çalışma Okul Öncesi öğrencilerimiz tarafından başlatıldı.   Okul öncesi öğretmenimiz rehberliğinde “Kültürel Eşya Sergisi” alt başlığı ile başlatılan ve tüm sınıflarımızın da ziyaretlerine sunulan sergi çalışması haftasonuna kadar devam edecek.

Ock

Hayvanların “mal” değil, “can” ️ olarak görülmesi ve her günün “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” farkındalığında yaşanması dileği ile okulumuzda etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.